måndag, februari 07, 2011

Doldisar fick pris för entreprenörskap

Ola Oskarsson, Marin Mätteknik AB

I slutet av förra veckan korades Entrepreneur of the Year i Stadshuset. Jag hade förmånen att vara med när det hände.

Fyra pris delades ut under kvällen. Ernst & Young Entrepreneur of the Year blev Ola Oskarsson, Marin Mätteknik AB. Han grundade företaget 1976 och i slutet av 1990-talet påbörjades en tillväxtresa som har accelererat ordentligt. 2006 hade företaget 75 anställda, i dag är de över 200.

Årets manliga stjärnskott blev Quang Nguyen, Saigon Food AB. Han blev extra glad då priset sammanföll med det kinesiska nyåret och det är viktigt med en bra start på året.

Årets kvinnliga stjärnskott blev Ida Backlund, IS International AB. Företaget är mer känt under namnet Rapunzel of Sweden.

Det fjärde priset som delades ut var SEBs kategoripris ”Bästa internationella tillväxt”. Det priset gick till Peter Eckerström, Colmec Holding AB.

Det var en trevlig kväll och fantastiskt att höra om de totalt 27 finalisterna. De och deras företag finns runt om i Sverige, inom alla möjliga branscher. Många av företagarna och företagen är okända för de flesta. Men de har en sak gemensamt – de skapar tillväxt och nya jobb. Och det är nog viktigare än att synas i våra affärstidningar, eller?

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar