fredag, maj 25, 2012

Sociala entreprenörer tar examen

31 maj examineras de sociala entreprenörerna från SE Forums Outreach-program. De har genomgått ett intensivt åtta veckors-program i syfte att accelerera och utveckla sin affärsidé.

På examenskvällen får vi höra entreprenörerna pitcha sina idéer, som alla handlar om utvecklingsmarknader och fattigdomsbekämpning.

Under kvällen händer även mycket annat spännande, bland annat inledningstalar Emma Rung, som håller i Outreach, tillsammans med Johan Åkerblom från Sidas avdelning Business For Development. Ämnet är socialt entreprenörskap som verktyg för fattigdomsbekämpning. De har också bjudit in en panel som kommer att diskutera metoder för att mäta vilket genomslag sociala entreprenörer kan ha, och hur man som investerare resonerar kring avkastning på investeringar i socialt entreprenörskap. Kvällen avslutas med ett mingel.

Det hela går av stapeln 31 maj på Folkuniversitet på Kungstensgatan 45 i Stockholm, klockan 17.30–20.00.

För att anmäla dig, mejla till outreach@se-forum.se

Ett annat tillfälle att lära känna de sociala entreprenörerna inom Outreach är på ESBRIs konferens Global Symposium on Women's Entrepreneurship 1-2 juni. Här finns chansen att träffa representanter från två av Outreach-företagen: I Love Spam och Bridgit, som kommer dit som deltagare.

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar