torsdag, oktober 11, 2012

Avvärja kris kan leda till pris

Förra veckan var jag i Göteborg då vi arrangerade Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum. På kvällen deltog jag i ett kvällsseminarium anordnat av Institutet för Innovation och entreprenörskap vid Handelshögskolan i Göteborg. Vid institutet finns ett antal företagsamma studenter och vi fick träffa några av dem.

Bland annat presenterade Hassan Jalal och Ahmad Alsegoff sitt företag Cryptango. Deras affärsidé är lysande även om jag inte förstår det rent tekniska. Via ett enkelt och billigt system kan man höja säkerheten hos vatten- och avloppssystem genom att kryptera kommunikationen.

Avloppssystemen byggdes för länge sedan när internetattacker var helt otänkbara. Men i dag är risken för attacker en realitet och Cryptango erbjuder ett säkert skydd.

Nu har de vunnit Stiftelsen SKAPAs innovationspris för 18-30 åringar, ”SKAPA Framtidens Innovatör”. 

Stiftelsen SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond. Syftet är att värna om landets innovatörer och belöna de personer som kommer att utveckla nästa generations stora innovationer.

Läs gärna min förra blogg från seminariet i Göteborg.

Stort grattis till priset, Cryptango!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar