måndag, september 07, 2015

Seelig på Slottet

Vi kickade igång veckan med en väldigt praktisk workshop på Kungliga slottet i Stockholm. Bakgrunden till den var att Kronprinsessparet var på USA-resa i våras. De träffade bland annat Tina Seelig, professor på Stanford, och blev inspirerade. Det ledde fram till morgonens workshop.

Deltagare var ett trettiotal svenska entreprenörer från olika branscher, och i olika etableringsstadier. Genom handfasta övningar fick de brottas med problem, träna sig i att intervjua varandra (för att ta reda på den tilltänkta kundens behov) och lära sig brainstormingtricks. Tina Seelig framhåller betydelsen av ”framestorming” – en slags förarbete som består i att rama in problemet och ställa de rätta frågorna – innan man sätter igång med brainstorming.

Workshopdeltagarna fick också jobba med händerna. Färgad kartong, gem, piprensare, postits, gummisnoddar och tejp förvandlades till fantasifulla prototyper. Jag tror faktiskt att alla klev ut i veckan, lite mer inspirerade och peppade.

I eftermiddag genomför vi en öppen Estradföreläsning med Tina Seelig, om vi inte ses på plats rekommenderar jag att du följer webbsändningen eller ser föreläsningen i efterhand. Många tips om hur man förvandlar idéer till verklighet utlovas!

/Åse 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar