torsdag, april 07, 2016

Sökes: människor med innovativa idéer

I tisdags var jag på Stockholm Business Regions evenemang ”Stockholms stads Innovationsstipendium 2015 – vad hände sedan?”. Varje år belönar Stockholms stad ett antal talangfulla innovatörer i olika kategorier. Målet med stipendiet är att stimulera människor med revolutionerande idéer att ta nästa steg för att förverkliga dem.

I United Spaces trevliga lokaler fick vi träffa förra årets stipendiater. Tanken med eventet var att göra en uppföljning och kolla hur deras karriärer ser ut ett år efter att de belönades.

Andreas Söderberg, stipendiat i miljöteknikkategorin, berättade om sitt företag Next Seal. De tillverkar produkter som stoppar gasläckaget från kompressorer. De håller på att dra igång sin verksamhet i USA nu, men Andreas tyckte att de har en lång väg framför sig och att det tar tid att etablera sig på den stora amerikanska marknaden. De flesta stipendiaterna jobbar fortfarande hårt för att kommersialisera sina idéer, men alla poängterade att innovationsstipendiet hade hjälpt dem mycket med detta.

Gunnar Björkman, Stockholms stads innovationsdirektör, sa att hans jobb går ut på att ta fram strukturer och strategier för att utveckla samverkan i Stockholm. Han menade att det är viktigt att uppmuntra en entreprenörskapskultur, inte minst nu när det behövs stora investeringar i nya bostäder och infrastruktur för att bemöta befolkningsökningen. Gunnar menade att alla aktörer måste tänka mer på samverkan och samarbete för att uppmuntra startandet av nya företag som bidrar till att skapa vår framtid.

Har du en innovativ idé som du vill ta till marknaden? Kolla hur Stockholms stads Innovationsstipendium kan hjälpa till på vägen.

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar