torsdag, januari 16, 2020

Uppsalateam använde skosnören mest kreativt

I höstas arrangerade ESBRI tillsammans med Skolverket  idétävlingen DECA Idea Challenge, en tävling där gymnasieelever ska hitta nya innovativa sätt att använda vardagsföremål. 2019 års tävling kretsade runt skosnören och under en dryg vecka i november sjöd det av kreativitet i många klassrum.

Vi fick in 120 tävlingsbidrag i form av 3-minutersvideos från 16 skolor i nio län. Totalt var det ungefär 500 elever som gnuggade geniknölarna och övade både kommunikation och presentationsteknik.

Förstapriset gick till team EpebFyr vid Fyrisskolan i Uppsala och andrapristagare blev LAJM Sweden från Huddingegymnasiet i Stockholm. Tredje pris kammades hem av Safety Strap, Hvitfeldska Gymnasiet i Göteborg. Ta del av deras kreativa idéer!

Alla elever i de tre teamen kommer att få diplom, varsin bok (om kreativitet såklart) och presentkort på böcker. 7 februari är det dags att dela ut pris till vinnarna och då åker ESBRI och Skolverket till Uppsala. I samband med ceremonin hålls en inspirationsföreläsning för elever och lärare vid Fyrisskolan, och eleverna får också en egen halvtimme med inspiratören.

Det vinnande teamet är också med i den globala tävlingen och har chans att vinna 750 USD. Där är resultatet inte klart ännu så vi håller tummarna för att EpebFyr når ända fram!

Stort grattis till alla tre teamen och tack till alla som har varit med och tävlat!

Vi vill också tacka juryn som har tagit sig tid att bedöma bidragen. Juryn för 2019 års tävling i Sverige bestod av följande personer: Magnus Aronsson, ESBRI, Carina Hafrén, Skolverket, Michael Lindquist, Huddinge kommun, Aino Pleiner, Ung Företagsamhet, Peter Skoglöf, Skolverket, Carolin Sundberg, SKL samt Helene Thorgrimsson, ESBRI.

DECA Idea Challenge ingår i Global Entrepreneurship Week.

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar