onsdag, maj 24, 2006

Äntligen...

Den senaste månaden har varit hektisk och bloggen har tyvärr blivit lidande. Hädanefter blir det minst ett inlägg i veckan (cross my heart…).

Esbri har varit engagerade i en rad aktiviteter. Bland annat har vi, tillsammans med FSF, Forum för Småföretagsforskning, arrangerat en nordisk forskarkonferens om småföretagande.

Jag hade också nöjet att vara moderator för konferensen ”Innovation Society 2006” i förra veckan. Konferensen, som var ett initiativ från Stockholms Läns landshövding Mats Hellström, samlade representanter från 13 innovativa regioner i Europa. Tanken var att diskutera frågor kring hur innovativa regioner skapas. En reflektion från min sida så här i efterhand är att det pågår en hel del spännande satsningar, men att det inte finns något enkelt svar på frågan.

En sak som jag lyft fram i en tidigare bloggning är förmågan att sälja. Detta var även något som professor Klaus Gretschmann, Generaldirektör från EU Council of Ministers, pekade på som väldigt viktigt under ”Innovation Society 2006”.

Ett konkret resultat av konferensen blev skapandet av ett europeiskt nätverk

Magnus Aronsson, vd för Esbri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar