måndag, oktober 20, 2008

Bråda dagar inför expertmöte i Stockholm

På ESBRI råder just nu febril verksamhet inför det femte årliga Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum som vi kör 22-23 oktober. I år har intresset varit rekordstort. Bland deltagarna har vi främst företagare, och det är förstås mycket glädjande att de anser att programmet är så pass intressant att de vill avsätta en del av sin dyrbara tid för att delta.

Temat för årets Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum är tredelat: cleantech, kommersialisering och tillgång till kapital. Bland annat kommer följande frågor att diskuteras: Hur får jag finansiering till start och tillväxt? Vilka affärsmöjligheter finns inom cleantech? Och vad kan Sverige och USA lära varandra om entreprenörskap?

Som talare har vi engagerat ett tjugotal svenska och amerikanska experter inom detta område, bland andra näringsminister Maud Olofsson, Michael Wood som är USA:s ambassadör i Sverige, Kimberlie Cerrone som är aktiv affärsängel i Silicon Valley, professor Tom Kosnik från Stanford University, och Lena Gustafsson, vice gd på Vinnova.

Om du inte är en av deltagarna kan du hålla utkik efter en artikel om evenemanget i Kunskapsbanken...

Åse Karlén, redaktör på ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar