tisdag, augusti 25, 2009

Femton Why not:ers presenterade sina affärsplaner

Under helgen presenterade den första kullen studenter från doktorandkursen From Research to Business (R2B) sina färdiga affärsplaner. Doktoranderna har dessförinnan träffats vid fyra tillfällen för att få redskap och stöd i arbetet med att ta fram en affärsplan med utgångspunkt i sin forskning.

Presentationerna resulterade i många positiva kommentarer från feedbackkommittén och medstudenter. Bland annat om presentationerna, kvaliteten på affärsplanerna, hur långt studenterna kommit trots att de bara jobbat med detta ett år och så vidare. Ett viktigt resultat av kursen är också att deltagarna har fått tillgång till ett stort nätverk med personer som kan vara till hjälp och support i deras framtida karriär. Under året har de arbetat tillsammans med bland andra erfarna professorer från Stanford University och London Business School.

Utöver de praktiska och teoretiska verktygen för att kommersialisera sin forskning, har doktoranderna jobbat med fokusövningar. Bland annat genom fysiska aktiviteter, men även i sättet att tänka. Begreppen ”Yes but” eller ”Why not” har passat bra in på tankarna kring att starta företag eller inte. Alla kursdeltagarna, som numera är Why not:ers, startar nu sin entreprenöriella bana.

Det finns fortfarande tillfälle att söka till andra året av kursen, som arrangeras av ESBRI och Vinnova. [EDIT 27 augusti 2009]: Ansökningstiden har nu gått ut.

Christina Eriksson, projektledare på ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar