fredag, mars 05, 2010

Entreprenörskap i Underlandet?Läste SvDs Jan Söderqvists recension av Tim Burtons “Alice i Underlandet”. Söderqvist skriver bland annat att “Alice återvänder till verkligheten med stärkt självförtroende, redo att möta tillvarons utmaningar som orädd entreprenör.” Jag har inte sett filmen, så jag blir ju nyfiken på vad han menar. Jag utgår ifrån att det är något som Alice funnit i Underlandet som hon senare lyckas introducera på sin hemmamarknad. Kan det vara nån nyskapande hatt som Hattmakaren uppfunnit? Eller de magiska kakorna som man växer respektive krymper av? Med en liten fine-tuning av dem så att de kan riktas mot enstaka kroppsdelar blir de ju en innovation som kan slå undan benen på plastikindustrin. Eller bygger entreprenörskapet på nåt som Alice kokat ihop med Vita kaninen och Cheshirekatten? Medlemmarna i team ska ju gärna ha kompletterande kompetenser. Åh, denna ovisshet... Finns det någon entreprenörd där ute som sett filmen, och som kan upplysa mig?

/Åse

2 kommentarer:

  1. Anonym23:32

    Haha, nej, hon ska idka handel med Kina. Den som är intresserad av vad engelsmännen sålde till Kina, och hur, kan googla "opiumkrigen".

    SvaraRadera
  2. Hmmm, lite vanlig hederlig knarklangning alltså? Låter ju inte särskilt entreprenöriellt. Men Alice har kanske kommit på ett helt nytt sätt att sälja grejerna...

    SvaraRadera