tisdag, maj 03, 2011

Unga i fokus för innovationssatsningar

Näringsminister Maud Olofsson intresserar sig för ungas innovationskraft
Just nu pågår flera satsningar på ungas innovation. Maud Olofsson har sitt advisory board kring ungas innovationskraft som vi har bloggat om tidigare.

Stiftelsen SKAPA lanserade nyligen priset Framtidens innovatör. Tanken är att inspirera och stödja unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla som är födda mellan 1981 och 1992 kan vara med och tävla om totalt 150 000 kronor. Ansökan ska vara inne senast 9 maj. (SKAPA har även ett innovationspris för ”vuxna” med samma deadline).

Tillväxtverket och VINNOVA driver gemensamt programmet Ungas Innovationskraft. Syftet är att tillvarata och utveckla ungas kunskap och kompetens för ökad innovationskraft i Sverige. Inom programmet finns det möjlighet för organisationer, företag och föreningar som jobbar mot ungdomar att söka medel.

Även Stiftelsen entreprenörskap i Göteborg satsar extra på att främja ungas innovationskraft. Sedan 21 mars 2011 har de till och med en speciell tjänst inriktat mot detta.

Inte att förglömma heller ESBRIs och VINNOVAs uppsatstävling med fokus på just innovation, kommersialisering och nyttiggörande, Nytt&Nyttigt. Deadline 22 juni!

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar