måndag, mars 31, 2014

”Banden mellan Sverige och USA är bättre än någonsin”

Förra veckan arrangerade Swedish-American Chamber of Commerce (SACC) Amerikadagen i Göteborg, och ESBRI var på plats. Huvudsyftet med evenemanget var att diskutera möjligheterna att starta svenska företag i USA. Det erbjöds också gott om mingelmöjligheter där deltagarna kunde nätverka och träffa de organisationer som var representerade.

Under dagen delade olika experter och entreprenörer med sig av sina erfarenheter av hur det är att ta sig in på den amerikanska marknaden. Vi fick många tips om vad man ska tänka på när man planerar en etablering där. Det pratades också om aktuella trender och perspektiv som påverkar våra svenska företag.

Det var intressant att höra Mark Brzezinski, USA:s ambassadör i Sverige, och Jonas Hafström, Sveriges förre ambassadör i USA presentera TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partnership.

TTIP är ett verktyg för att utveckla och skapa arbetstillfällen. Ambassadör Brzezinski poängterade att syftet med kontraktet inte är att göra stora ändringar i befintliga lagar, utan att få dem mer i harmoni med varandra. Han pekade på hur viktiga små och medelstora företag är som drivkraft för innovation och skapandet av arbetstillfällen. TTIP kan minska eller helt ta bort hindren för deras internationella utveckling, och göra dem än viktigare.

Om du vill veta mer om TTIP, finns det flera artiklar på SACCs webbplats.

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar