måndag, augusti 08, 2016

Med fokus och vilja kan man göra vad som helst

Jag har precis läst den engagerande boken ”I huvudet på en välfärdsentreprenör”. Boken ger en bild av hur företaget AlphaCE startade och utvecklades till en snabbväxande aktör med syfte att hjälpa individer i olika typer av utanförskap att komma in på arbetsmarknaden.

Författaren Maria Mattsson Mähl beskriver en verklighet som alltför många känner igen. Många arbeten förmedlas via kontakter och de som saknar kontakter har svårt att få jobb. Det kan vara en nyanländ flykting som behöver hjälp, en svenskfödd ungdom som letar en anställning eller någon som har varit arbetslös länge. Alla behöver hjälp och stöd för att komma in på den svenska arbetsmarknaden. AlphaCE erbjuder tjänster som underlättar jobbmatchningen.

Att starta och driva företaget har varit tufft, både att skaffa finansiering och få till stånd nödvändiga samarbeten. Motgångarna har varit fler än framgångarna, men i dag är AlphaCE verksamma över hela landet och har 360 anställda. Maria menar att belöningen för allt slit har funnits i att se hopp i en deltagares ögon när de har lyckats hjälpa honom eller henne till ett arbete.

Boken handlar om ledarskap och entreprenörskap, om uppoffringar och hur man når sina drömmars mål. Men framförallt är det en bok om hur man genom fokus och vilja kan få ägna sig åt det man älskar mest. Bra!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar