fredag, april 03, 2009

Ensam är inte alltid stark

Jag besökte en föreläsning med efterföljande mingel i torsdags. Träffen arrangerades av Credo, ett fristående affärsrådgivarnätverk, och på plats fanns diverse rådgivare, utvecklare, företagare och akademiker. Vi fick veta mer om hur omvärldsbevakning och förhållandet till samtiden är viktigt, och ibland avgörande, för ett framgångsrikt företagande. Vi fick också tips på hur man kan lära sig scanna omgivningen för en bättre bild av framtiden.

Men det mest centrala diskussionsämnet var nätverkande. Vi har hört om dess vikt många gånger förut och vi kommer inte ifrån det – vilka jag är tillsammans med och nätverkar med är ibland minst lika viktigt som vilken utbildning jag har. Social Networking tar allt större plats av affärslivet och likställs till och med ibland med överlevnad. 

Nätverksplatser såsom Facebook, Linked In och Twitter får allt större betydelse och ger oss en koll på nätverket i realtid. Och visst har vi, eller skulle varje fall kunna ha, ett större kontaktnät än vad vi tror. Som föreläsaren Carina Sjödin från Mälardalens högskola så väl uttryckte det: ”Hur många filmer måste vi prata om för att komma till Kevin Bacon?” 

På ESBRI drar vi vårt strå till stacken genom att tillhandahålla mötesplatser där nya kontakter och även affärsmöjligheter kan skapas. Titta in på vår webbplats www.esbri.se  för att se vad vi har på gång framöver!

Christina Eriksson, projektledare på ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar