torsdag, juli 07, 2011

Akademiker och byråkrater jobbar stelt

Ulrika Sjödin från Mittuniversitet presenterar forskningsresultat på House of social entrepreneurship.
Bland det bästa med att vara i Almedalen, enligt min mening, är att springa runt mellan olika seminarier. Problemet är att det är så mycket intressant som pågår samtidigt att man inte har en chans att besöka allt man skulle vilja – långtifrån. Och man har (eller tar sig) sällan tid att sätta sig ner och reflektera över allt spännande man hör. Än mindre skriva om det. Det kan nog därför bli en del uppsamlingsposter här på esbribloggen framöver.

Ett av mina stopp i går var ett förmiddagsseminarium på House of social entrepreneurship om lokalt samhällsentreprenörskap och forskningsprojektet Sespa. Sespa drivs av Mittuniversitetet och Entreprenörskapsforum med syfte att öka kunskapen om hur socialt entreprenörskap bidrar till hållbar utveckling och ekonomisk tillväxt på ett lokalt plan. Deltog gjorde Göran Brulin, Tillväxtverket, Dan Hjalmarsson, Tillväxtanalys, Anders Lundström, Mittuniversitetet och Ulrika Sjödin, Mittuniversitetet.

Ett av budskapen var att för att det här ska funka krävs ett mångfaldsperspektiv och ett inkluderande synsätt. Låter ju rätt självklart, men enligt Ulrika Sjödin är det långt ifrån enkelt att implementera i verklighet. Akademiker och byråkrater har ett sätt att jobba som lätt kan upplevas som stelt och med ett ovanifrånperspektiv. En utmaning, alltså.

/Jonas

2 kommentarer:

  1. I wish I had been at this, Jonas - even not speaking Swedish!

    I have to give a talk on the role of social entrepreneurship in rural development at the end of July -- which panelists should I contact?

    Thanks!

    SvaraRadera
  2. Yes, very interesting!

    You could contact anyone of them, but most involved in the research on this is probably Anders Lundström and Ulrika Sjödin. And also Joakim Wincent. You will find them all here: http://www.sespa.org/1.0.1.0/11/1/

    Good luck with the talk!

    /Jonas

    SvaraRadera