onsdag, juli 04, 2012

Mikroföretag behöver mer kompetens

Ännu en solig och späckad dag i Almedalen. I morse var jag på seminariet ”Skapar kompetenssatsningar i mikroföretag tillväxt och innovation?”, arrangerat av Europeiska socialfonden, ESF.

En av de medverkande var Lars Ilmoni, ansvarig för utbildning, forskning och innovation på Företagarna. Han menade att kompetensfrågan är avgörande för Sveriges mikroföretag. Och det kommer att bli allt viktigare när många företag står inför ett snart generationsskifte. Många företag tvingas redan i dag tacka nej till affärer på grund av just kompetensbrist, hävdade Ilmoni. Som lösningar föreslog han skatterabatt för kompetensutveckling för mikroföretagare och en tydligare koppling mellan utbildning och marknad.

Professor Anders Lundström från Mittuniversitetet medverkade också i seminariet. Han tyckte bland annat att vi borde ha bättre koll på pengarna och mer struktur i de företagsfrämjande projekt som startas. 70 procent av alla satsningar på företagande i Sverige handlar om finansiering, ändå har företagen finansieringsproblem.

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar