fredag, februari 10, 2017

Benböj ögonaböj!

I morse deltog jag och kollegan Jelena i ett av Münchenbryggeriets återkommande frukostseminarier. Denna gång var temat hållbar hälsa. Vi diskuterade bland annat hur man skapar förutsättningar för effektiva möten. Eftersom vi regelbundet arrangerar seminarier och konferenser är det bra för oss att ha koll på.

En av talarna var Kajsa Asp Jonsson som berättade hur olika näringsämnen och träning påverkar vår kropp och hjärna. Hon framhöll att man med enkla medel kan bli mer koncentrerad och kreativ. Vi fick se en bild av hur hjärnan ser ut när man är fysiskt inaktiv, och hur den förändras efter kroppsrörelse. Det var tydligt att även en mindre fysisk ansträngning ger positiva förändringar i hjärnan. Man blir helt enkelt mer alert av att aktivera sig.

Det är också viktigt att erbjuda rätt förtäring. I stället för söta kakor och mat som ger det klassiska ”palt-komat” efter lunchen gäller det att servera fika och mat som ger lång mättnadskänsla och som minimerar svängningar i blodsockret. Då ökar koncentrationen och deltagarna mår bättre under hela dagen.

Vi bestämde direkt att beställa närande och nyttig mat till vårt nästa evenemang och vi kanske också lägger in några korta pauser där våra gäster exempelvis får gå på stället eller göra benböj för att hålla energin uppe.

Något för vårt nästa Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum kanske?

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar