tisdag, maj 25, 2010

Kompetent panel diskuterade kompetensbrist

Våra kontorsgrannar Venture Cup arrangerade i morse en paneldiskussion på temat kompetensbrist.

I panelen satt Börje Ekholm, vd och koncernchef Investor, Hans Pihl, ordförande Connect Sverige, Maria Rankka, vd Timbro och Bengt Lejsved, grundare Senior Work. Mot bakgrund av temat för diskussionen var valet av moderator given, nämligen Fredrik Lindgren, vice vd Kunskapsskolan Education.

Diskussionen spände över många dimensioner och frågor då frågan om kompetens - och brist på den - är komplex. Ett av de mer vitsiga inläggen stod Börje Ekholm för. Han ville likna frågan om kompetensbrist vid dubbdäcksfrågan – alla vet att vintern kommer men däcken kommer på två dagar för sent.

Andra frågor som berördes av panelen var att vi måste jobba mer och längre. Demografin talar sitt tydliga språk med många som går i pension de kommande tio åren. Panelen var överens om hur viktigt det är att vi får fler företag som växer och att fler ungdomar intresserar sig för naturvetenskap och teknik.

En annan fråga som kom upp var att vi måste bli bättre på att ta tillvara kompetens hos dem som flyttar till Sverige från andra länder. Den diskussionen kommer vi på ESBRI att fortsätta föra den 18 juni då vi är medarrangörer av en konferens om invandrade entreprenörer. Mer info kommer på vår webbplats inom kort.

Vill du se Venture Cups paneldiskussion så kommer den att sändas i SVT:s Kunskapskanalen den 7 och 10 juni.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar