tisdag, augusti 31, 2010

Avaprenörerna* får ökad uppmärksamhet

Till vänster: Robin Teigland, docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Till höger: Karinda Rhode,  Teiglands alter ego i den virtuella världen Second Life.
I senaste numret av Entré bjöd vi in Handelsforskaren Robin Teigland att bidra med en debattartikel. Hon valde att skriva om hur virtuella världar, och företagsamheten inom dem, kommer att förändra spelreglerna framöver. Teigland menar bland annat att arbetsmarknaden kommer bli mindre platsbunden och att oddsen förbättras för mindre företag. Hennes forskning visar också hur nya ekonomier – som inte är bundna till enskilda länder – växer fram. Artikeln hittar du här, och den finns även publicerad på engelska. Robin Teigland har också hållit i en Estradföreläsning, här hittar du referat och webb-tv från den.

E24 uppmärksammade Teigland och de virtuella entreprenörerna häromdagen och igår skrev DN:s Jonas Thente ”Wow! I låtsasvärlden finns riktiga affärsnäsor”. Han raljerar över svenska styrelsesvennar som överskattar sin egen kompetens. Thente hävdar vidare att ”Man hittar utan tvekan betydligt mer kompetenta bolagsledare i ’World of warcraft’ (Wow).” Jag vet inte om det stämmer riktigt, men nog tror jag att avaprenörerna skulle ha en bättre chans i den verkliga världen, än vad styrelseproffsen skulle ha i de virtuella världarna….

/Åse

* Avatar + entreprenör = avaprenör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar