torsdag, mars 15, 2012

Vänta inte, bara gört!

Jag har precis läst boken ”Mediababe – 9 steg till spännande jobb och nya kunder”, skriven av Jaqueline Kothbauer. Boken ger en mängd tips och aha-upplevelser om bland annat hur man profilerar sig och syns i mängden på nätet. I boken medverkar ett antal personer som ger sina framgångstips. Boken kan mycket väl användas som inspiration och som en handbok när du ger dig ut i yrkeslivet och de sociala mediernas värld. I boken får du värdefulla tips om vad du ska undvika när du ska söka jobb – och även vad du bör tänka på, hur du ska förbereda dig.

Bland annat skriver Isabella Löwengrip – mer känd som Blondinbella – hur hon har lyckats som bloggare och medieentreprenör. Hon betonar att man måste vara på hugget för att lyckas, leta efter samarbeten och inte vara rädd för att kontakta dem som verkar intressanta. Du kan inte få mer än ett nej.

Isabelle McAllister – tv-inredare och författare – menar att ”för att lyckas måste du vara på!” Det tar tid och kraft att få uppdrag, så var noggrann med att odla dina kontakter. Våga ringa upp och föreslå en idé eller ett samarbete. Det är gratis och ofarligt. Och fram tills det perfekta uppdraget dyker upp kan du hoppa på de möjligheter som kommer i din väg.

Blossom Tainton betonar att som företagare är det viktigt att ägna sig åt det man brinner för. Då ökar chansen att göra ett bra jobb. Det är också lättare att ta de första ”hundåren” när man arbetar med något som man verkligen tror på!

Sociala medier har blivit mer och mer viktigt både för att marknadsföra sig och för att skaffa nödvändiga och nyttiga kontakter. Det är viktigt att bygga varumärket ”Jag”. Profilera dig utifrån de kvaliteter du har, framhäv dina kunskaper och det som är du. Gör en lista på tio nyckelord som visar vem du är, fem ord som beskriver dig som person och fem som yrkesmänniska. Känns det här svårt? Pröva att punkta ner en massa egenskaper på ett papper och välj sedan ut dem som känns rätt för dig.

Är du osäker på vilken typ av arbete du skulle trivas med, vilket område du ska starta företag inom? Tänk efter vad du gör när du känner dig lycklig. Det som du tycker är roligast att göra är det du har bäst förutsättningar att bli bra på.

Jag tycker det här är jättekul och inspirerande! Och jag ska försöka att vara mer på…

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar