fredag, januari 26, 2007

Erkännande till forskning om kvinnors företagande

I går fick jag veta att fem goda vänner har fått pris för sin framstående forskning inom entreprenörskapsområdet, nämligen forskarna som står bakom Diana-projektet. Jättekul!

Extra glädjande är att vi på ESBRI har haft förmånen att arbeta nära forskarna bakom "The Diana Project" de senaste 5-6 åren. Tillsammans har vi utvecklat nätverket "Diana International" som till största delen består av forskare som intresserar sig för tillväxtfrågor rörande kvinnors företagande. Medlemmarna i nätverket kommer från hela världen.

Kvinnors företagande är en viktig fråga, som ligger ESBRI och mig själv nära om hjärtat. Bland annat anordnar vi i oktober i år ”The 2nd Global Symposium on Growth Strategies for Women Entrepreneurs” Det är också en fråga som jag lyft fram ett antal gånger på bloggen tidigare. Till exempel här och här.

Så ett stort grattis idag till: Candida Brush, Babson College, Nancy Carter, University of St. Thomas and Catalyst Inc, Elisabeth Gatewood, Wake Forest University, Patricia Greene, Babson College och Myra Hart, Harvard Business School. De är årets pristagare av ”The FSF-NUTEK Award”. De är också de första kvinnorna som får detta pris – det var på tiden!

Här kan du läsa en kort artikel om prisvinnarna.

Här kan du läsa en längre artikel om fjolårets lyckade konferens: ”The 1st Global Symposium on Growth Strategies for Women Entrepreneurs”

Magnus Aronsson, vd för ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar