tisdag, november 20, 2007

Gaseller och cleantech på tapeten

I går eftermiddag presenterades årets Gasellföretag i Sverige 2007. Att DI under ett antal år har lyft fram detta är bra (extra roligt är det givetvis eftersom David Birch, som myntade begreppet gasellföretag, är en god vän och dessutom var huvudtalare när ESBRI grundades för 10 år sedan).

De två entreprenörerna Bertil Hult, EF, och Kristina Lindhe, Lexington, fanns på plats som inspirationstalare. Båda pratade om att sälja. I en intervju (pdf) jag gjorde med David Birch för några år sedan, lyfte han fram säljandet som bland det viktigaste en entreprenör måste kunna.

Andelen kvinnor som är gasellföretagare är låg (6 procent). Vikten av att fler kvinnor startar och bygger upp tillväxtföretag är en annan fråga som jag flera gånger har återkommit till i denna blogg (bland annat här och här). 3-4 december arrangerar ESBRI och Connect Sverige ett evenemang om kvinnors företagande. Mer info kommer inom kort på ESBRIs webbplats.

Direkt efter gasellpresentationen åkte jag till en mottagning som USAs ambassadör Michael Wood var värd för inför dagens Kista Clean Tech Venture Day.

Härligt att se att det händer saker på cleantech-området! Det är också kul att det var i samband med förra årets Sweden-US Entrepreneurial Forum som Ambassadör Wood lanserade ”The One Big Thing”, som eventet i Kista är en följd av.

Magnus Aronsson, vd för ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar