onsdag, november 05, 2008

Förändring är ordet för dagen!

Så var det klart. Väljarna i USA har sagt sitt: Senator Barack Obama blir USAs nästa president. Jag har på morgonen varit på valvaka arrangerad av amerikanska ambassaden och American Chamber of Commerce.

Över 500 personer var där för att följa slutet av valet. Rätt tidigt stod det klart att Barack Obama skulle vinna. För Ambassadör Wood stod det klart redan för någon vecka sedan. Underlaget för denna analys var att ett av hans barnbarn, 5 år gammalt, efter att det sagt ”god natt” tillade: ”This message was paid by Barack Obama”. Tydligen har Obamakampanjen trängt igenom även till de riktigt unga!

Såväl vinnaren Obama som förloraren McCain levererade mycket bra tal som man kan ta del av här.

En sak är klar: den kampanj som har tagit Barack Obama till Vita huset har varit en entreprenöriell sådan. Det har handlat om ”bootstrap financing” med många små bidragsgivare, ett omfattande nätverk av valarbetare och supportrar, samt ett innovativt bruk av internet i valarbetet. Frågan framöver blir om den nya administrationen kan elda på USAs entreprenöriella ådra.

Valet av Barack Obama visar att den amerikanska drömmen lever och att allt är möjligt. Eller, som Obama själv sa i inledningen av sitt tal: ”If there is anyone out there, who still doubts that America is a place where all things are possible…”

Magnus Aronsson
Vd för ESBRI

PS. Om du missade Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum så finns nu bilderna från presentationerna att ladda ner på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar