torsdag, januari 26, 2012

Växlande molnighet inleder EstradåretÄntligen! På måndag kör Estrad igång igen med den första föreläsningen i vårens program: ”Socialt entreprenörskap – Både solskenshistorier och orosmoln”. Forskarna Ester Barinaga och Malin Gawell står på scenen och kommer att belysa socialt entreprenörskap på olika sätt. Den här typen av företagande ligger mig varmt om hjärtat, och jag ser fram emot en spännande eftermiddag med givande diskussioner.

Föreläsarna kommer att redogöra för hur man ser på socialt entreprenörskap inom svensk och internationell forskning. Sedan lyfter de fram konkreta exempel från sociala entreprenörskapsinitiativ som Fryshuset, Förorten i Centrum och KRIS. Malin och Ester menar att det inte alltid är så enkelt att driva ett socialt företag. Bortom de godhjärtade hjältar som gärna lyfts fram i medierna, finns även en tung och svår vardag.

Det finns platser kvar så du har fortfarande chansen att knipa en stol!

Om du inte har möjlighet att delta i Stockholm livesänds föreläsningen via Bambuser. Du hittar sändningen på ESBRIs webbplats Efter några dagar lägger vi ut den som webb-tv (i högre kvalitet och med föreläsarnas presentationsbilder inklippta). Ställ gärna frågor till oss via Twitter. Vi använder hashtaggen #estrad

Hoppas vi ses på måndag!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar