onsdag, september 12, 2012

Teknikstrul och ett föreläsningsproffs

I går arrangerade vi en Estradföreläsning om intraprenörskap, som blev som en uppvisning i entreprenörskap. Det mesta som kunde gå fel tekniskt gick nämligen fel. Strömmen gick tre gånger, med följden att både ljudet och projektorn slocknade. Vi hade ingen signal från kameran för direktsändningen via Bambuser. Vi hade inget internet via kabel.

Tack och lov var föreläsaren Ivo Zander superproffsig och fann sig snabbt i de nya förutsättningarna. Han tog det som en utmaning och sa att han alltid hade velat föreläsa utan bilder, men inte riktigt vågat lita på att budskapet skulle gå fram helt. Nu fick han chansen, och gjorde ett jättebra jobb.

Delar av de andra tekniska problemen löste sig tack vare en fantastisk tekniker som sprang benen av sig för att det trots allt skulle gå så smidigt som möjligt. Återstod problemet med kamerasignalen till livesändningen, som inte gick att lösa på plats. Det fick alltså bli skakig mobilsändning utan stativ eller extern mikrofon. Inte idealiskt på något sätt, men enda utvägen just då. Vi försökte få ljud via en line-kabel, men fick det inte att fungera. Så kan det gå, när det inte går som det ska. Förhoppningsvis är vi mer förberedda nästa gång. Vi ber om ursäkt till er som hade planerat att följa föreläsningen på Bambuser och fick stå ut med dålig kvalitet, och till er på plats som fick stå ut med allt strul live.

Själva ämnet för föreläsningen då? Ja, kontentan var att svenska storföretag måste bli mer entreprenöriella, trots allt som står i vägen för det i form av bland annat rigida strukturer.

”Att ta sig an nya marknader med nya produkter kräver rejäla tag, rejäla omorganisationer och ett rejält ledarskap. Det kommer att gå. Men om vi struntar i det, kommer det inte att gå. Marknadsandelar som förloras i dag blir svåra och kostsamma att återta i framtiden. Vi kan inte bortse från förnyelse – vi måste ha det! Det är dags att sätta fart nu - inte sen. Annars tar andra över.”, sa Ivo Zander

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar