onsdag, juli 02, 2014

Nytt år med nyttiga uppsatser

I år är det femte gången som VINNOVA och ESBRI arrangerar uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt, på temat innovation och kommersialisering/nyttiggörande. Förhoppningen är att tävlingens bidrag ska ge en bred belysning av ämnet, med analyser ur en rad olika perspektiv.

Nytt&Nyttigt är öppen för uppsatser/examensarbeten som är framlagda vid svenska högskolor och universitet under läsåret 2013-2014. De tre bästa uppsatserna erhåller resestipendier à 30 000, 20 000 respektive 15 000 kronor.

I fredags var det deadline för inlämning och vi fick in 77 bidrag från ett 20-tal olika lärosäten och en mängd olika discipliner. Jag sitter hemma sommarförkyld och snorar samtidigt som jag läser abstracts. Snart ska bidragen skickas ut till de fem jurygrupperna.

Det märks direkt att det är hög standard på uppsatserna, det kommer att bli svårt för juryn att utse finalisterna i år. Jurymedlemmarna kommer att få en massa intressanta bidrag att läsa under sommaren.

Vinnarna utses på senhösten, i samband med VINNOVAS årskonferens i december. Mer information om konferensen kommer inom kort på VINNOVAs webbplats.

Aaattjjo!

/Helene 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar