fredag, augusti 19, 2016

Välkommen tillbaka Amar!

Amar Bhidé är professor på Tufts University i USA och en ganska flitig Sverigebesökare. 2008 porträtterade vi honom i Entré som en ”framtidsoptimist som sticker ut hakan”. Nu är han på ingång igen och vi på ESBRI är glada över att han vill komma och föreläsa om sin nya forskning på Estrad. 29 augusti är datumet, och föreläsningen markerar starten på Estradhösten.

Temat denna gång är innovationskraft (eller bristen på sådan) inom hälsosektorn. Amar kommer att presentera sin pågående forskning om medicinska innovationer, och diskutera den i skenet av ”the venturesome economy”, ett begrepp som han har använt i många år och även skrivit en bok om.

Detta blir hans andra Estradföreläsning, 2010 talade han på temat ”Financing the Venturesome Economy”. 2011 deltog han i ett seminarium arrangerat av ESBRI och näringsdepartementet. Då konstaterade han bland annat att ”porrindustrin har spelat en jättestor roll för utvecklingen av den moderna IKT-industrin”. 29 augusti får vi veta om även hälsoindustrin kan tänkas få en skjuts från oväntat håll.


/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar