torsdag, oktober 23, 2008

Ambassadör Wood prisad av näringsminister Maud Olofsson

Vilken härlig avslutning vi hade i går på årets Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum!

Under dagen tog närmare 300 deltagare del av kunskaperna hos en rad framstående experter från såväl Sverige som USA. Som avslutande krydda hade vi näringsminister Maud Olofsson och USAs Ambassadör Michael Wood på plats för att fira att forumet arrangerades för femte året i rad.

Maud Olofsson levererade ett kraftfullt och engagerande tal om vikten av entreprenörer för att skapa en renare miljö – och en bättre värld – för våra barn och barnbarn. Det var mycket tydligt att denna fråga berör vår näringsminister och ligger henne varmt om hjärtat. Och hon fick stående ovationer från publiken.

Efter detta var det dags för dagens överraskning. I samband med att ESBRI fyllde 10 år inrättade vi ett pris: ESBRI-priset – För entreprenörskap.

Nu var det dags för att dela ut priset för andra gången. Och med näringsminister Maud Olofsson som prisutdelare kunde vi förära USAs ambassadör Michael Wood priset.

Precis som förra gången, då ESBRIs grundare fick priset, var pristagaren omedveten om det faktum att det var han som skulle prisas. Så det var en överraskad ambassadör som klev upp på scenen efter att näringsministern läst upp motiveringen.

Från ESBRIs sida var detta ett sätt att visa vår uppskattning för Woods ansträngningar för att stärka utvecklingen inom cleantech-entreprenörskap i Sverige. Vi är också mycket glada över det goda samarbete vi haft med honom kring detta, och Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum, sedan hösten 2006.

Du kan läsa mer om forumet och prisutdelningen på vår webbplats. Där kommer vi också att publicera talarnas presentationer inom kort.

Magnus Aronsson
Vd ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar