lördag, juli 10, 2010

Ett axplock från Almedalen del 2

I dag avslutas Almedalsveckan med Miljöpartiets dag. Fast det känns som att många lämnade Visby redan i går, fredag. Klart färre intressanta seminarier redan i går, än färre i dag, även om det såklart har funnits en del att gå på.

I går var jag bland annat på ett seminarium om hur den rödgröna politiken ska se ut framöver. En av talarna var forskaren och miljöpartisten Karl Palmås från Chalmers. Han berättade bland annat om ett holländskt fackförbund med parollen ”Freelancers of the world unite”. De kämpar för ett ekonomiskt system där det går att arbeta som frilansare, och småföretagare, och ändå ha samma välfärd som alla andra i samhället.

Jag var också på ett seminarium om besöksnäringen, arrangerat av tidningen Restauratören. Det handlade såklart en hel del om småföretagande, de flesta företag i den branschen är ju just det. Företrädare för Miljöpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna och Folkpartiet debatterade bland annat lärlingslöner.

På eftermiddagen var det mingel på Öresundshuset, mycket trevligt.

/Jonas

Foto: Gotlands kommun

1 kommentar:

  1. Håkan Sandberg15:43

    Maria Wetterstrand och Co är väl för just det där med att entreprenörskap ska kunna utövas utan risk. För mig känns det nästan litet groteskt ...

    SvaraRadera