onsdag, februari 08, 2012

Svenska studenter prisade för datorväska av trä


En förhoppning när vi sprider kunskap om entreprenörskap är såklart att den ska få praktisk nytta. Därför är det roligt när man får ett tydligt kvitto på att vi faktiskt lyckas med det titt som tätt.

I går dök ett sådant kvitto upp i form av ett mejl från Gunnar Landsell på Luleå tekniska universitet. Han berättade att två studenter från deras Campus Skellefteå sökt och gått vidare i den prestigefulla tävlingen ”The Kairos 50”. Tipset om tävlingen fick de via ESBRIs nyhetsbrev e-Entré. I nr tio förra året hade vi med en notis om tävlingen.

Företaget heter Wood of Sweden och säljer bland annat en datorväska i trä. Företaget startades av studenterna Jonas Lindgren och Thomas Jacobsson som träffades på Umeå universitets Företagarprogram i Skellefteå. Affärsidén kom de på genom ett samarbete med LTU Skellefteås forskning om värmebehandlat trä.

Priset är globalt och delas ut av det studentdrivna nätverket Kairos Society till de 50 mest innovativa studentföretagen världen över. Organisationen är icke vinstdrivande och vill bygga broar mellan branscher, kulturer och generationer för att utveckla företagande som skapar värden för hela mänskligheten. Prisutdelning skedde i samband med Kairos Global Summit i New York 3-4 februari.

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar