torsdag, november 22, 2012

Nytt&Nyttigt version 4

I går damp det ner en ansökan för utbetalning av vinststipendium från uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt 2010-2011 i min inkorg. Pristagaren vill åka på innovationskonferens i Norge. Förra veckan inkom en redovisning från andrapristagaren i tävlingen 2009-2010. Hon hade använt pengarna till en kurs på Oxford University.

Studier om innovation, nyttiggörande och kommersialisering efterfrågas på många håll i samhället. Med uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt vill vi möta kunskapsefterfrågan, fylla förståelseluckor och skapa större uppmärksamhet kring frågorna. Inte minst vill vi öka intresset för dessa frågor bland studenter, handledare och andra personer inom den svenska akademin.

Förra tävlingsomgången kom det in så många intressanta bidrag att juryn valde att öka prissumman och dela ut två tredjepris. Men när jag tidigare talade med förstapristagaren berättade hon att hon till en början inte ens tänkt skicka in sin uppsats till tävlingen. Det tycker vi hade varit väldigt tråkigt! Tack vare en påstridig handledare blev vinstpeng, blommor och handskakning med prisutdelaren Håkan Ekengren verklighet.

Version 4 av tävlingen är just igångkickad. Vi vet att det fortfarande finns behov av nya infallsvinklar och mer kunskap om innovation. Vi vet också att det finns många duktiga studenter därute som skriver eller kommer skriva om just dessa frågor. Nu vill vi skicka en uppmaning att tillsammans hjälpas åt att peppa dessa studenter att visa upp sin uppsats med hjälp av Nytt&Nyttigt (och belönas såklart).

Känner du någon som skriver om ämnet och borde vara med och tävla? Går du och funderar på vad du ska skriva om i vår? Redovisar du själv snart en grym innovationsuppsats?

Tveka inte att tipsa, själv anmäla eller sprida information om Nytt&Nyttigt! Mer information finns på tävlingens egen sida.

Där finns sammanfattningar, videoklipp, bilder, ämnestips, anmälningsinformation och mycket mer.

/Christina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar