torsdag, oktober 31, 2013

Tro på det du gör och behåll fokus!

I går deltog jag i inspirationsevenemanget Starta Eget-dagen som arrangerades av SU Innovation. Eventet riktar sig till alla som antingen befinner sig på idéstadiet, driver ett startup-företag eller ”bara” har ett stort intresse för företagande. 1200 personer hade samlats i Aula Magna och fick under två timmar veta mer om hur SU Innovation arbetar, och även ta del av tre entreprenörers berättelser om hur deras företag växt fram.

Andreas Ehn från Wrapp, Camilla Ljunggren från Pluring och Truls Sjöstedt från Brighter delade med sig av sina erfarenheter och svarade på frågor från publiken.

Vad är då viktigt att tänka på när du planerar att starta företag?
Först och främst: Tro på din idé! Det är det viktigaste av allt oavsett vad du gör. Ge inte upp. Acceptera att saker tar tid. De här råden gav både medarbetarna på SU Innovation och entreprenörerna.

Hur kommer man igång då?
Våga fråga, våga testa. Prata med kompisar, tänkbara kunder och släktingar. Om du inte frågar vet du inte om någon är intresserad av att bli din kund. Börja i liten skala för att få fram en produkt eller tjänst som du kan testa på din närmaste omgivning.

Var inte så hemlig med din idé, det är ovanligt med plagiat och om det skulle hända är din idé ändå bäst eller hur?

Men finansieringen då?
Våga ring någon som kan branschen och be om råd. Har du en tillräckligt bra affärsidé kommer du absolut att hitta sätt att finansiera företaget. Börja i liten skala och läs parallellt en kurs som du kan ha nytta av i ditt företagande. Då kan du leva på studielån den första tuffa tiden.

Behöver du en rådgivare eller ett bollplank i ditt företagande? SU Innovation erbjuder kostnadsfri rådgivning. Ring och boka in ett besök eller passa på när det är öppet hus. Varje onsdag mellan 11-13:00 är det drop in-rådgivning i Villa Bellona här i Stockholm.

Så nu är det bara att köra igång. Do it!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar