tisdag, februari 17, 2015

Lyft juridikens värde

Lagar och regler kanske inte är det roligaste att gå omkring och tänka på som företagare. Men det kan vara nog så viktigt. Och lönsamt. Det var essensen av gårdagens Estradföreläsning med Boel Flodgren. Hon menade att lagar och regler har ett ganska dåligt rykte bland företagare och ekonomer. Man pratar gärna om ”regelbördan”, och tänker i stuprör: ekonomer på sin kant och jurister på sin kant.

Den bästa rekommendationen är att lätta lite på de vattentäta skotten. Det juridiska och det ekonomiska tänkandet bör helt enkelt giftas samman. Och det krävs absolut ingen juristexamen eller dyra timmar från den fina advokatbyrån, poängterade Flodgren. Som småföretagare kan det räcka bra med att läsa på en del själv, och kanske komplettera med specialistkunskap emellanåt.

Det finns flera skäl att hålla lite koll på juridiken. Kraven på att företagen kontrollerar sig själva har ökat. Att missa en regel kan bli dyrt. Genom att kunna lite om lagen, kan det också gå att hitta bättre vägar bland affärerna.

Hela föreläsningen finns som webb-tv på Bambuser och på www.esbri.se. Till versionen som ligger på vår webb krävs att man registrerar sig. Å andra sidan är den i lite högre kvalitet…

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar