tisdag, december 01, 2015

Bästa änglatipsen på Estrad

- Hur kan vi från akademin hjälpa det svenska näringslivet att förnya sig? Det är den övergripande frågan som driver mig.

Det berättade Andreas Fili när jag intervjuade honom i våras. Nästa tisdag, 8 december, har han chansen. Då föreläser han på ESBRIs Estrad, och som vanligt består vår publik till största delen av företagare (och folk som jobbar för att stödja dem).

Andreas är verksam vid KTH och la fram sin avhandling för ett år sedan. Den bygger dels på ett 30-tal intervjuer med 21 affärsänglar, dels på en analys av affärsängelnätverk utifrån intervjuer med 150 nätverksmedlemmar, tjänstemän, politiker, bankanställda, jurister och entreprenörer.

Andreas Fili liknar relationen mellan entreprenör och ängel vid ett äktenskap. Följaktligen fick han ta rollen som en slags ”parterapeut” när han intervjuade företagarna och änglarna. För att reda ut vem som sagt och gjort vad – och när – under deras relation fick han ställa många frågor, och lyssna till långa berättelser. Det står klart att ekonomin inte är det enda värdet som bör värnas, och att det under en mångårig relation uppstår en del konflikter som måste hanteras.

På Estrad kommer Andreas att dela med sig av sina viktigaste lärdomar. Missa inte det! Anmälan är fortfarande öppen, och kan du inte vara med på plats så kan du följa livesändningen eller logga in på webb-tv i efterhand. Men då missar du glöggen och minglet som tar vid efter själva föreläsningen…

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar