fredag, oktober 27, 2006

ESBRI – en plattform för möten

I går eftermiddag hade jag nöjet att vara moderator för ett seminarium som Stockholms landshövding Mats Hellström tagit initiativ till. Temat för diskussionen var ”Kreatörer och entreprenörer – vår tids ensamma hjältar”. Kreatörer i det här fallet var främst studenter från utbildningar på Konstfack, Beckmans och liknande.

Utgångspunkten för seminariet var hur kreatörer i större utsträckning ska ta rollen som entreprenörer och skapa företagsverksamhet. En annan fråga som diskuterades mycket var hur andra företag skulle se nyttan och värdet i att involvera kreatörer i sina företag.

En sak som många av deltagarna förde fram var behovet av plattformar som samlar människor med olika bakgrund och erfarenhet. Detta tyckte jag var mycket glädjande, eftersom det är precis vad ESBRI är! Vi arrangerar en rad olika mötesplatser och forum där de som är intresserade av att skapa ett mer entreprenöriellt Sverige kan mötas.

Du som läser detta, missa inte att besöka vår hemsida Där hittar du information om våra Estradföreläsningar och ett annat ljus i höstmörkret: The Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum 2006. En av forumets talare lyckades med bedriften att öka omsättningen i sitt företag från 0-4 miljarder (dollar!) på tre år. Jag ser fram emot att höra hans berättelse.

Magnus Aronsson, vd för ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar