onsdag, november 12, 2008

Inspiration för, om och i entreprenörskap

Nu har ESBRI genomfört den 11:e workshopen för lärare i entreprenörskap på universitets- och gymnasienivå. Varje år är det likadant: vi slås av vilken enorm drivkraft och entusiasm som finns bland dessa lärare!

Under två dagar har inspiration blandats med erfarenhetsutbyte. Vi har bland annat lyssnat på Bengt Johannisson, Teo Härén, Clare Fairfield och Christian Vintergaard.

I år har universitets- och gymnasielärarna mestadels diskuterat frågor som är specifika för deras respektive undervisningsnivå, i parallella workshops. Vi tror och hoppas dock att de har haft nytta av att ta del av varandras erfarenheter, inte minst under pauser och under måltider.

Om du är nyfiken på vad vi kom fram till under workshopen kan du hålla utkik här. Där kommer vi framöver att fylla på med material, bland annat kan du som gymnasielärare få tips om argument som du kan använda för att övertyga andra lärare om varför entreprenöriellt lärande är bra och nödvändigt.

Nu ska vi utvärdera det vi gjort och fundera på nästa steg. Har du förslag på hur vi ska gå vidare med aktiviteter för lärare? Tipsa oss genom att mejla till mig: helene.thorgrimsson@esbri.se

Helene Thorgrimsson, projektledare på ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar