måndag, januari 10, 2011

God fortsättning med ESBRI

Nu är nästan hela ESBRI-styrkan tillbaka med på kontoret (minus Jonas som är och klämmer lagg i Alperna denna vecka). Vi ser fram emot ett nytt år med intressanta aktiviteter i samspel med er som utgör vårt nätverk.

Just nu planerar vi för kommande Entré och e-Entré, och i nästa vecka (18 januari) drar Estrad igång. Då kommer Ulf Petrusson från Handels i Göteborg för att prata om intellektuella tillgångar, och hur man bygger företag i en kunskapsekonomi. Det kommer nog bli intressant för både företagare och andra!

Vem vill du se som föreläsare på Estrad? Och vilken forskning tycker du att vi ska skriva om i Entré? Vi tar tacksamt emot alla tips, i kommentarsfältet nedan eller via mejl.

Precis före jul kom Entré nr 4-2010. Om du inte prenumererar hittar du den som PDF på webben. Vi lägger också successivt ut artiklarna i Kunskapsbanken. Läs till exempel om Lasse Lychnells forskning som visar på vikten av improvisation. I sin Åsikt argumenterar PRV:s gd Susanne Ås Sivborg för patentets fördelar. Hon skriver bland annat att ”Publicering och patent hänger ihop, och om man gör saker och ting i fel ordning kan man förstöra sina möjligheter att få tillbaka investeringarna i framtiden.” Håller du med, eller är du av en annan åsikt? Kommentera gärna de artiklar du läser.

Vi hörs och ses,
Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar