torsdag, december 15, 2011

Bill Gartner och berättelser om framgång

Bill Gartners föreläsning Entreprenurship and Storytelling var poppis.
Det blev så fullt att en del fick sitta i trappan för att kunna ta del av den. 
Det är inte så konstigt att professor Bill Gartners föreläsning om historieberättande och entreprenörskap på vår Estradföreläsning igår eftermiddag var så populär. Alla älskar vi en bra historia, eller hur?

När historierna dessutom handlar om framgångsrika människor som lyckas skapa sig ett gott liv på sin egen kreativitet, ja då kan man inte låta bli att bli inspirerad.

Berättelserna kan inspirera oss till att göra mer, bli lite modigare och kanske till och med ta ett steg mot drömmen om ett eget företag. Det är historieberättandets största vinst anser Bill Gartner. Hans egna studenter lär sig ofta mer av inbjudna entreprenörerers personliga berättelser än av all hans egen samlade expertis, berättade han. Berättelserna engagerar och lockar på ett helt annat sätt än torra fakta.

- Entreprenörer skriver sin egen berättelse, sa han.

Det är något som många av oss ständigt drömmer om. Att få forma vårt eget öde.

Missade du Bill Gartners föreläsning? Du behöver inte misströsta för det… Du kan ta del av Esbris bambusersändning direkt, eller se den via webbtv inom kort. En skriftlig sammanfattning kommer också upp snart på vår hemsida.

Som julläsning rekommenderar vi Bill Gartners favoritförfattare Malcolm Gladwell. Bill nämnde Outliers, berättelser om framgångsrika entreprenörer och de faktorer som hjälpt dem framåt. På svenska heter boken Framgångsfaktorn.

Bill Gartners eget project, Acorn, är också läsvärd. Det är en publikation fylld med historier om hur företagare kommit igång och förverkligat sina drömmar.

EDIT: Läs även Entreprenörs artikel Fler entreprenörer med hjälp av storytelling.

 /Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar