lördag, april 21, 2012

Kraft i konsensus

Är just hemkommen från SSES Start-up day. En klart bra dag: intressanta möten och inspirerande talare!

Dagen inleddes av Frank Meehan, riskkapitalist på Hong Kong-baserade Horizons Ventures som investerat i bland annat Skype, Facebook och Spotify. Meehan kommer från Australien, men är nu baserad i London. Han har också både studerat och arbetat i Sverige.

Hans presentation handlade bland annat om Sverige och Stockholm som miljö för start-ups. En reflektion han gjorde var att svenskan är det språk som har flest ord för att hålla med. ”Man kan ha en timmes konversation med någon i Sverige utan att göra annat än att hålla med: ’just det’, ’precis’. I den strävan efter konsensus ligger också mycket av kraften här”, sa han.

Två andra talare var Vala Halldorsdottir och Sesselja Vilhjalmsdottir från Island. Efter ett eget företagaräventyr blev de så inspirerade att de reste runt jorden och intervjuade andra företagare om hur det går till att starta. Resultatet (som kommer snart) är filmen The startup kids.

Ett spår på förmiddagen handlade om crowdfunding och nätverkande. Daniel Daboczy från Fundedbyme berättade om kraften i crowdfunding, bland annat med den hypade hamburerrestaurangen Flippin’ Burgers som exempel.

Helene och jag som representerade ESBRI hann också med en hel del minglande. Tack alla som stannade till och pratade med oss!

/ Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar