tisdag, februari 25, 2014

En tillbakablick på GEW 2013

Jag heter Jelena Despotovic och arbetar som projektassistent på ESBRI sedan hösten 2013. Ett av mina huvudprojekt är Global Entrepreneurship Week, GEW, som ESBRI blev svensk värd för under 2013.

GEW startade 2008 och innebär ett symboliskt firande av entreprenörskap under en höstvecka. Men GEW är också mycket mer än så – arbetet sträcker sig över hela året. GEW är en plattform för att utveckla och stärka de nationella entreprenöriella ekosystemen i 140 länder runt om i världen.

ESBRIs roll som GEWs värd i Sverige är att sprida ordet om kampanjen och uppmuntra engagemang hos individer och organisationer. Vi är mer än nöjda med resultatet för 2013. Slutsiffrorna för förra året visar att hela 211 evenemang räknades in under det svenska GEW-paraplyet. Över 100 partners involverade sammanlagt 11 700 personer på närmare 50 orter.

Och naturligtvis har vi ännu större planer för GEW 2014! I år genomförs GEW 17-23 november och registreringen öppnar snart.

Jobbar du på en organisation som arbetar med att stödja entreprenörskap och innovation i Sverige? Eller är du en entusiast som vill bidra till firande och främjande av entreprenörskap? Vi välkomnar dig som arrangör och/eller deltagare i aktiviteterna.

Men låt oss inte begränsa firandet av entreprenörskap bara till november. The Global Entrepreneurship Congress (GEC) samlar entreprenörer, investerare, forskare, tänkare och beslutsfattare från hela världen, och genomförs i år i Moskva 17-20 mars. Vi lottade ut två platser bland alla medverkande GEW-partners. Våra vinnare är Jönköping Business School och IDC AB från Skövde, grattis!

Vi kommer att få lite rapporter från GEC 2014 i slutet av mars, så håll utkik efter det. Och under tiden får du gärna börja tänka på hur du kan bidra till världens största entreprenörskapsmanifestation. Hör av dig om du har några frågor!

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar