måndag, maj 18, 2015

Medicinsk innovation segrade i öst

Venture Cup höll sina regionfinaler runtom i landet 12 maj.
I tisdags kväll arrangerade Venture Cup Öst sin regionfinal i trevliga Grünewaldssalen, Konserthuset. Under kvällen tävlade åtta team inom fyra kategorier: Life Science & Teknik, Miljö & Energi, Människa & Samhälle och Webb, Mjukvara & Media (två bidrag per kategori). Sedan korades en vinnare per kategori. Dessutom belönades en vinnare med ytterligare 80 000 kronor. Det är den affärsidé som juryn tycker bäst om.

Totalvinnare blev Ortrud Medical som utvecklat ett stasband som ska underlätta för sjuksköterskor att sticka patienter. Ortrud Medical var också min personliga favorit. De erbjuder en enkel produkt som löser ett konkret problem. Att sticka patienter kanske låter som en väldigt ”basic” teknik inom medicin, men årligen misslyckas 6 miljoner stick – bara i Sverige. Under Ortrud Medicals pitch fick vi en liten demonstration om hur deras produkt (banden) ser ut och hur de användas. De var jätteduktiga på att pitcha, de gjorde det på ett enkelt men mycket effektivt sätt.

Alla kategorivinnarna från de fyra Venture Cup-regionerna har chans att ta sig vidare till Sverigefinalen i Stockholm den 10 juni. Missa inte det här spännande evenemanget.

Alla tävlande var duktiga, men tyvärr kan inte alla gå vidare i tävlingen. Men jag hoppas att de alla kommer att lyckas med sina affärsidéer. En av dem är Nutrigo, ett väldigt karismatiskt startupteam som erbjuder nyttig mat runtom i stan med hjälp av cykelsäljare. Hoppas att vi ses!

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar