onsdag, april 02, 2008

På sin plats med mötesplats

I går var jag inbjuden att hålla ett föredrag om ESBRI och GEM (Global Entrepreneurship Monitor) för en lokal Rotary-klubb i Stockholm. I samband med detta serverades en trevlig lunch, och det slog mig hur viktigt det är med mötesplatser av olika slag.

När olika kategorier människor möts och delar med sig av sina nätverk och kunskaper, knyts nya kontakter och erfarenheter sprids. Det kan leda till både det ena och det andra - exempelvis till nya affärsmöjligheter och ett mer företagsamt Sverige.


Att skapa mötesplatser är en av ESBRIs målsättningar och vi arbetar ständigt för att få ännu fler deltagare till våra evenemang så att ännu fler kontakter kan knytas. Kom gärna till en av våra Estradföreläsningar. Där samlas många olika kategorier av besökare, med ett gemensamt intresse för entreprenörskap. Nästa föreläsning, Jakten på ett nytt Google, går av stapeln 9 april. Då får vi veta mer om entreprenörskap inom universitetsvärlden. Är det något att ha, eller ska universitet bli vid sin läst och ägna sig åt att utbilda entreprenörer istället?

Helene Thorgrimsson, projektledare på ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar