torsdag, april 30, 2009

Kunden är kung och misstag är bra!

Tillbringade gårdagskvällen på våra kontorsgrannar Venture Cup Östs final och tillika 10-årsjubileum på Stadshuset i Stockholm. Som vanligt hade de ett storartat arrangemang: bra och intressanta talare mixat med trevlig underhållning, alltsamman riktigt bra presenterat av Venture Cup-teamet.

Det var några saker som jag av olika anledningar gillade extra mycket med kvällen:

1) Att flera talare lyfte fram att sälj är bland det viktigaste, det vill säga kunden är kung och avgör vad som blir framgångsrikt eller inte.

2) Att Investors vd och koncernchef Börje Ekholm lyfte fram att misstag är viktiga. Det är ok att misslyckas bara man lär sig något på kuppen.

(Just sälj och misslyckande är ett par av mina egna käpphästar som jag brukar lyfta fram i olika sammanhang, inte minst på denna blogg.)

3) Att en av de doktorander som går kursen From Research to Business som vi på ESBRI driver tillsammans med VINNOVA, Elina Rönnberg från Linköpings universitet, hade gått till final.

4) Att årets vinnande företag VasCuring, med Andreas Fälting i spetsen, var med på vårt Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum 2008 och efter det har fått bra hjälp av en av våra amerikanska talare.

5) Att Håkan Alfon från Venture Cup Öst visade att han borde ställa upp i Talang, Idol eller varför inte Let’s Dance. Han visade nämligen upp en oanad buggtalang när han bjöd upp en av talarna, Laila Bagge, entreprenör, domare i Idol och deltagare i Let’s Dance, till en svängom på scen.

Börje Ekholm lyfte även fram att vi behöver ändra attityd i Sverige så att fler entreprenörer vill bygga tillväxtföretag. Denna fråga är även på tapeten i den öppna Estradföreläsning vi på ESBRI arrangerar den 13 maj. Missa inte den!

Magnus Aronsson, vd för ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar