tisdag, oktober 20, 2009

Prisade kunskapsspridare

I går var jag på Kunskapens dag där kunskapspriset delas ut. Till min glädje är alla pristagare på olika sätt innovativa och entreprenöriella. På Kunskapsprisets webbplats finns alla pristagare presenterade.

En av pristagarna är Mats-Eric Nilsson, ni vet han som skrivit boken ”Den hemliga kocken”. Tänk om det var lika vanligt med entreprenörer i samhället som det är med E-ämnen i livsmedel…

En pristagare som jag vill gratulera extra mycket är Snilleblixtarna. Deras initiativ att ge våra barn möjligheten att utveckla sin nyfikenhet och kreativitet är verkligen kanon!

En företagare som startat tidningen Språktidningen, Patrik Hadenius, fick pris i kategorin näringsliv.

Årets hederspristagare är professor Jeffrey Sachs, Columbia University. Jeffrey Sachs är ekonomen som arbetar hårt för att världen ska bli bättre för de mindre lyckligt lottade. Han är en eldsjäl och en social entreprenör som bland annat skrivit boken ”The End of Poverty”.

En sak Sachs upprepade flera gånger var: ”turning knowledge into action is very important”. Något som även har bäring på entreprenörskap. Det gäller att inte bara prata om det, utan att göra något.

Förmiddagens seminarium finns att beskåda på Svt24: http://svtplay.se/v/1735174/kunskapens_dag_del_1

Magnus Aronsson, vd för ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar