torsdag, november 19, 2009

Kvinnors företagande engagerar!I måndags arrangerade ESBRI en Estradföreläsning. Ett hundratal besökare samlades för att både lyssna och knyta nya kontakter. Temat denna gång var kvinnors företagande. Vi har under årens lopp fått många önskemål om att emellanåt bjuda in ”det verkliga livet” att medverka i våra föreläsningar. Den här gången hade vi representanter från företagsvärlden, policy och forskningen.

Först på scenen var Gunilla Thorstensson från Tillväxtverket. Hon är ansvarig för programmet ”Främja kvinnors företagande”. I programmet ingår bland annat 880 ambassadörer, deras uppgift är att bland annat att vara förebilder och inspirera fler kvinnor att bli företagare.

Sedan presenterade Kristina Theander sitt företag ”Middagsfrid”. Tidigare i år vann hon i kategorin ”Årets tjänsteutvecklare” i Beautiful Business Award. Affärsidén är att leverera ingredienser och recept till fem middagar för fyra personer. Maten ska vara klimatsmart och billig.

Sist ut i raden av intressanta presentatörer var professor Patricia Greene, en av grundarna till Dianaprojektet. Hon har under många år forskat om kvinnors företagande med speciellt fokus på tillgång till kapital och tillväxt.

Det blev ett seminarium med mycket diskussioner, både under pausen, då sorlet var högt, och under paneldebatten som följde efter presentationerna. Kvinnors företagande engagerar!

Låter det intressant? Föreläsningen finns nu att se via webb-tv

Här bloggar Anna Skarin om föreläsningen

Helene Thorgrimsson, projektledare på ESBRI

2 kommentarer:

  1. Även LRFs Jämställdhetsakademi har bloggat om föreläsningen: http://blogg.lrf.se/jamstalldhetsakademin

    SvaraRadera
  2. Anonym09:35

    Kul, tackar!
    // Jonas, Esbri

    SvaraRadera