tisdag, april 27, 2010

Goda råd till pristagare och andra

I går hölls Venture Cup Öst regionfinal på Konserthuset i Stockholm. Före offentliggörandet av pristagarna bjöd entreprenörerna Björn Jakobsson, grundare av Babybjörn, och Monica Lindstedt, grundare av Metro och Hemfrid, på sina erfarenheter och råd.

Björn Jakobsson poängterade att företag bör byggas sten för sten, samt att det är viktigt att fokusera och göra det man är bäst på. Och att alltid sova på saken innan man svarar på knepiga frågor.

Monica Lindstedt menade att framgångsrikt företagande handlar om att se det alla ser och göra det ingen har gjort förut, och att älska det man gör. Hon sa också att saker och ting måste få ta sin tid – det gäller att ha mod, men kanske framförallt tålamod.

Sedan var det då dags för prisutdelning. Första pris gick till Tomologic, där teamet kommer från KTH och Uppsala universitet. Deras affärsplan handlar om effektivisering av skärteknik inom framförallt tillverkningsindustrin. Andra pris gick till Orexplore och tredje pris till Infinity process solutions. Förutom varsin välbehövlig check är det också de tre lagen som skickas till Sverigefinalen i Luleå i juni.

Två priser till delades ut under kvällen: Pris för bästa tjänst gick till Coursator från Handelshögskolan i Stockholm, och priset för entreprenöriell kraft till Åsa Magnusson, Högskolan i Dalarna.

Mer information om de olika pristagarna och Venture Cup Öst på deras webb

Här finns ett pressmeddelande med alla vinnarna

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar