tisdag, maj 18, 2010

Affärer från forskning

I går eftermiddag hade Mentor4Research avslutning och prisutdelning. Det är ett projekt som drivs av IVA med finansiering från VINNOVA.

Under de senaste 7-8 månaderna har 40 forskare haft varsin mentor som bollplank och coach för att utveckla sitt tänkande och handlande kring kommersialisering av sin forskning.

Det var riktigt spännande idéer som presenterades av de sju finalisterna. Det var också intressant att höra om vad de fått ut av att delta i Mentor4Research. Bland de viktigaste insikterna de fått under projektet var betydelsen av att identifiera kunder och att sälja. De poängterade också vikten av att ha ett bra nätverk.

Kul att höra, eftersom det är precis sådana färdigheter vi lyfter fram i From Research to Business, den doktorandkurs i kommersialisering som vi på ESBRI driver med finansiering från VINNOVA.

Konkret innebär det att vi har moment med säljkunskap på schemat och att doktoranderna måste identifiera och prata med potentiella kunder. De skapar också en advisory board och får träffa över 30 erfarna entreprenörer och investerare under de workshops som hålls inom ramen för kursen.

Vinnaren av Mentor4Reserach 2009/2010 och forskarstipendiet på 100 000 blev Lars Sävendahl, professor på KI.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar