torsdag, november 18, 2010

Låt idéerna ha sex

I går spenderade jag större delen av dagen på SSES evenemang Good Morning 2020. Många intressanta talare och spännande möten. En klart inspirerande dag!

Moderatorn Magnus Lindkvist sa i sin inledning att framgång handlar om att låta idéer från olika håll mötas, eller ”ha sex” som han uttryckte det. Här finns ett intressant TED-talk på ämnet.

Först ut av talarna var Banny Banerjee från Stanford Design Program. Han menade bland annat att framtidens ledare kommer att dömas genom sin förmåga att framgångsrikt driva innovation inom sin organisation.

Två andra som talade på förmiddagen var Alf Rehn, som pratade om extrema konsumenter och fanatiska fans, och Robin Teigland, som berättade om hur sociala medier och virtuella världar påverkar entreprenörskapet. Här skriver vi om Rehns nya bok, och här finns en Åsiktsartikel av Teigland.

Efter lunch hölls en keynoteintervju med Bruce Nussbaum, professor i innovation och design på The New School, the Parsons School for Design. Han sa bland annat att dagens storföretagschefer kommer dö ut, eftersom de inte har ställt om till förändring och innovation.

Det hände såklart en massa mer under dagen. På Good Mornings webb kommer filmklipp och bilder upp i nästa vecka. Håll utkik där.

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar