måndag, mars 07, 2011

Kvinnofokus från morgon till kväll!

I morgon är det internationella kvinnodagen och det arrangeras en mängd evenemang med fokus på kvinnors företagande i Stockholm. Här är några tips om du känner att du vill få inspiration och nätverkande:

Först ut är Företagarförbundet som arrangerar ett frukostseminarium om konsten att öka lönsamheten i småföretag.

Efter en stärkande lunch kan du besöka Estrad och lyssna till presentationer och en paneldebatt om vad kvinnor behöver som företagare, åtgärder för att främja företagande i Sverige och USA, samt om kvinnors roller i familjeföretag. Det blir också prisutdelning i Nytt&Nyttigt, ESBRIs och VINNOVAs uppsatstävling om innovation och nyttiggörande. Prisutdelare är handelsminister Ewa Björling.

Från Estrad kan du gå direkt till Tekniska museet och delta i prisutdelningen av årets kvinnliga uppfinnare. Vinnare är Ylva Dalén som har tagit fram ett fantastiskt lekredskap för barn med allvarliga funktionshinder.

Även nätverket Shenet ordnar ett kvällsevenemang. Här handlar det om olika koncept för framtiden: internationella affärer, varumärkesstrategier, sociala medier, miljö, etik och nätverk.

På förmiddagen arrangerar ESBRI även ett mindre policyseminarium med representanter från forskning, policy och företagande.

Så, ta på dig bekväma skor och promenera runt i evenemangsvimlet. Jajustja, det är ju semmeldagen också så passa på att ta en fika.

Har vi missat något evenemang? Lägg gärna till i kommentarerna nedan!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar