söndag, juni 05, 2016

Mycket har hänt på 19 år!

I dag är det precis 19 år sedan ESBRI med pompa och ståt invigdes av Kung Carl XVI Gustaf. Det skedde på Stockholms universitet 5 juni 1997. Vi tyckte att vi var lite innovativa då eftersom Kungen inte klippte ett band, utan i stället knöt ihop två band. Det symboliserade vikten av att sammanföra akademin och praktiken. Entreprenören och innovatören Leif Lundblad som grundade ESBRI höll i det ena bandet, och i det andra höll Gustaf Lindencrona, dåvarande rektor för Stockholms universitet.

Detta har sedan dess varit en ledstjärna för oss på ESBRI. Genom alla år har vi på olika sätt arbetat för sammanföra och öka dialogen mellan akademi, företagande och policy. Ibland får jag nypa mig i armen då våra flaggskepp – tidningen Entré och föreläsningsserien Estrad som båda körde igång hösten 1997 – fortfarande finns. Grundkonceptet är detsamma i dag som då, nämligen att vara en plattform för forskning från hela landet. Och intresset och uppskattningen för dessa två aktiviteter har aldrig varit så stort som nu. Extra roligt är att det är så många företagare och entreprenörer som är intresserade av det vi gör.

Det skulle krävas flera avhandlingar för att gå igenom allt som har hänt sedan 1997, och för att redogöra för hur inställningen till företagare, entreprenörer och innovatörer har förändrats i positiv riktning under dessa 19 år. Vi på ESBRI hoppas att vi har bidragit till detta genom att med en outsinlig envishet fortsätta att göra det vi gör.

Att hitta finansiering för våra olika aktiviteter innebär en kontinuerlig utmaning – så hör gärna av dig om du vill stödja oss!

Lite smickrande är det att andra har tagit efter oss, och nu arbetar för att göra forskningen mer tillgänglig. Det visar att vi var rätt på banan från början.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar